Workshops

Op zoek naar een leuke workshop of een bedrijfsuitje? In mijn atelier ben je meer dan welkom voor verschillende cursussen en workshops. Bij iedere activiteit is er ruimte voor max 12 personen. Je kunt kiezen uit een cursus linosnede van 6 lessen op de woensdag avond of een ééndaagse workshop waarin je een eigen wenskaart kan maken en meerdere malen kan afdrukken, of een workshop etsen met de droge naald, ook zijn er verschillende teambuilding workshops mogelijk waarin je gezamenlijk een kunstwerk maakt, perfect voor een bedrijfsuitje.

Cursus Linosnede,

Zet 6 februari 2019 alvast in je agenda want dan begin ik aan een nieuwe cursus linosnede. Linosnede is een hoogdruktechniek en te vergelijken met houtsnede. Het materiaal is echter zachter dan hout en daarom makkelijker te bewerken. De meeste kunstenaars  gebruiken tegenwoordig marmoleum in plaats van linoleum omdat het makkelijker te snijden is en beter geschikt is voor details. Wij zullen ook marmoleum gebruiken in de cursus met diezelfde reden.

Tijdens deze cursus ga je direct aan de slag en start je met het maken van je eigen ontwerp. Bij het ontwerpproces moet je zoals bij zoveel druktechnieken, rekening houden met het spiegelbeeld. Als het ontwerp klaar is kan je gaan gutsen en snijden rondom de afbeelding die je wil drukken.

Het afdrukken doen we met een pers; ik zal je leren deze pers zelfstandig te gebruiken. We drukken met inkt op oliebasis voor het mooiste resultaat.

De cursus linosnede begint op 6 februari 2019 om 20.30 uur. De lessen worden 1 keer per week gegeven en duren maximaal 2 uur. De cursus bestaat uit 6 lessen en kost 80 euro. Je kunt ook aan losse lessen deelnemen voor 15 euro per les. Niet alle materialen zijn inbegrepen in de cursus; papier en marmoleum zijn los aan te schaffen tegen een kleine vergoeding tijdens de cursus omdat iedereen verschillende hoeveelheden hiervan gebruikt.

Je kan je opgeven via: evelien.dejonge@gmail.com

Start cursus: 6 februari 2019
Tijdstip: 20.30-22.00 uur
Aantal lessen: 6 (losse lessen mogelijk)
Data lessen: 6, 13, 20 en 27 februari en 6 en 20 maart (13 maart geen les)
Docent: Evelien de Jonge
Kosten hele cursus: 80 euro
Kosten losse les: 15 euro
Materiaalkosten: Kleine vergoeding (individueel)
Locatie: Backbone050 (Travertijnstraat 12, Vinkhuizen)

Leave a Reply